Amb l’arribada de les vacances, una de les activitats més interessants i enriquidores que podem fer amb els nostres fills és portar-los a un museu. Si vius a Barcelona o rodalies, o si tens pensat visitar la localitat i busques opcions per gaudir en família, t’interessarà saber que a la capital catalana hi ha nombroses opcions en aquest àmbit que poden ser més que adequades per als petits de la casa i que , sens dubte, els sorprendran i divertiran. A més, molts ofereixen entrada gratuïta els diumenges a la tarda o el primer diumenge de cada mes.

Per això, a continuació farem un breu repàs on parlarem d’alguns dels millors museus per a nens Barcelona.

CosmoCaixa

Comencem la llista amb un dels clàssics de la ciutat per visitar amb nens. El recinte ha estat ideat perquè els petits puguin tocar-ho tot i així aprenguin ciència, geologia i biologia de manera interactiva. A més, al vostre interior podreu visitar el bosc inundat, una reproducció d’un bosc amazònic que conté fauna i flora real i que resulta espectacular per a nens i adults.

Museu Blau

L’antic museu de ciències naturals de Barcelona ja fa alguns anys que està reconvertit en una experiència moderna i interactiva apta per a totes les edats. Al seu interior, els nens que estiguin interessats pels animals, els dinosaures o les curiositats científiques en general trobaran tot això i més explicat de manera amena i interactiva.

Museu Big Fun

Qui diu que els museus no són divertits? El Museu Big Fun és un curiós lloc on la teva família i tu sentireu que el món es torna del revés així que entreu. Es tracta d’un museu dedicat a les il·lusions òptiques, on els més petits sentiran que poden viure tota mena d’aventures, des de perdre’s en un laberint de miralls fins a passejar entre gelats i gominoles gegants. No podreu deixar de fer fotos.

Museu de la Xocolata

A quin nen no li agrada la xocolata? Aquest museu sol ser un dels favorits dels petits, i no és estrany: a l’interior, a més de descobrir l’origen de la xocolata i la seva història, també aprendran a preparar els seus propis dolços mitjançant divertits tallers de pastisseria. A més, el museu compta amb una exposició de reproduccions de xocolata de personatges de dibuixos animats i de llocs emblemàtics de la ciutat, com ara la Sagrada Família.

Museu Marítim

El Museu Marítim de Barcelona ofereix veritables tresors als amants del mar, de la navegació i de la història. Entre altres meravelles, tenen una espectacular rèplica de la Galera Reial de Joan d’Àustria, o una interessant col·lecció d’embarcacions en sec. Però és que, a més, s’hi organitzen tota mena d’activitats perquè els nens s’ho passin d’allò més bé. D’aquesta manera, podreu viure una aventura detectivesca mentre segueixen les pistes per trobar un tresor, o podreu formar part d’una tripulació pirata.