Si vas a visitar aquesta meravellosa ciutat, no et pots perdre els seus plats típics, independentment del temps que vagi a passar-hi allà. Alguns dels plats populars inclouen la Fideuà, Esqueixada, Escudella d’Olla i la Crema Catalana, l’ancestre de la Creme Brulée. En aquest article t’explicarem una mica més de cada un d’ells.

1- Fideuà

La majoria de les persones que vénen a Barcelona per primera vegada no coneixen la diferència entre la paella i la fideuà. No obstant això, en aquesta ciutat el segon plat és molt més comú i valorat. La principal diferència és que, en lloc d’estar fet amb arròs, la fideuà es prepara amb pasta.

Tot i que hi ha molts tipus diferents de fideuà, la més famosa és la de marisc: es compon d’una cuidada barreja de mariscs que inclou sèpia, gambes i altres delícies del mar. Podreu gaudir-la amb una salsa allioli acabada de fer; es tracta d’una salsa espessa d’all i oli d’oliva, també molt típic de la regió.

2- Crema Catalana

El postre per excel·lència que cal provar si et trobes a la ciutat, es l’antecessor de la Crème Brulée francesa. La crema catalana és una mica més lleugera, amb sabor cítric i canyella, una diferència de la crema francesa que tradicionalment està feta de vainilla.

Moltes persones sovint debaten sobre quina de les dues va ser primer; se sap que les receptes catalanes de crema tenen el seu origen al segle XIV, quan van començar a aparèixer als llibres de cuina catalanes. Per altra banda, la Crème Brulée va començar a aparèixer a França al segle XVII.

3- Escudella d’Olla

L’Escudella d’Olla és un abundant caldo català que trobareu a la ciutat principalment entre octubre i maig. Aquest plat típic de Barcelona està compost per dues parts. El primer plat és un brou, i el segon està format per diferents tipus d’aliments sòlids que acompanyen, de forma similar a un cocido madrileny. Els ingredients poden variar entre diferents verdures, pasta, i per suposat molts tipus de carn. Altres ingredients comuns en aquest plat saborós inclouen la Butifarra, o salsitxa catalana, i la Butifarra negra.

4- Esqueixada

L’Esqueixada és un plat que normalment es fa servir com a complement per l’Escudella d’Olla. L’Escudella d’Olla és un plat que està reservat específicament pels dies més freds de l’any i, d’altra banda, l’Esqueixada és normalment consumida en èpoques de més calor. També és conegut com “ceviche catalán”, per la seva semblança amb aquest aliment.

Aquest plat típic està fet principalment de bacallà, que ve acompanyat de pebrots, tomàquets, cebes i olives. A més d’això, pots trobar-lo coronat amb deliciosa salsa romesco de nou. Sense dubte, és un dels plats més saborosos de la gastronomia catalana.

5- Escalivada

Aquesta llista de plats típics de Barcelona no podria ser completa sense la famosa Escalivada, un dels plats més coneguts de tota la regió.

Es tracta d’un conjunt de verdures fumades, principalment pebrots, però acompanyades en moltes ocasions d’altres aliments com cebes, tomàquets i all. Normalment es ven com una tapa, com acompanyament d’altres plats més consistents, però també es pot consumir com a plat únic.

Tots aquests plats els pots gaudir acompanyant-los d’una bona beguda com les que et recomanen a bebidaespirituosa.com.