Si estàs planejant la teva propera visita a Barcelona, segur que ja tens moltes idees sobre el que vols veure, fer i experimentar-hi. I dins de la gran quantitat de llocs turístics que pots trobar a la ciutat, destaca especialment un lloc en el qual s’ajunten un gran nombre d’espais culturals i turístics: la Muntanya i Parc de Montjuïc.

Dins d’aquesta àrea es troben reunits museus d’art, arqueologia, impressionants miradors i bells jardins. Es tracta sens dubte d’un dels llocs més coneguts de la ciutat, i dels més apreciats tant per visitants com per locals.

A més dels nombrosos museus i zones culturals que podràs trobar en aquesta part de Barcelona, també hi ha dues altres atraccions turístiques molt importants. Es tracta del Telefèric de Montjuïc, i la Font Màgica de Montjuïc.

El telefèric ofereix una de les vistes més espectaculars de la ciutat, donant una visió panoràmica dels espais culturals presents a la muntanya; mentre que a la Font Màgica es pot gaudir d’un espectacle d’aigua i llums molt atractiu per a tota la família.

Per tant, si vols aprofitar la teva visita al Parc de Montjuïc, és important planejar per endavant l’itinerari a seguir per gaudir de tots els elements que pots trobar en ella. Una bona idea és sortir aviat al matí, i dirigir-se a la zona dels jardins i miradors. Aquí destaquen sobretot tres llocs emblemàtics: el Jardí Botànic Històric, els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, i els Jardins de Mossèn Costa i Llobera.

De la mateixa manera, a la zona dels museus, un lloc obligat a visitar és la Col·lecció de Carrosses Fúnebres de Barcelona, integrada per 13 carrosses i 6 carros d’acompanyants, totes originals i molt ben conservades.

A més, buscant què fer a Barcelona durant la segona visita a la muntanya i Parc de Montjuïc, pujar fins als miradors omplirà d’èxtasi a tota la família. Visita obligada és el Mirador de l’Alcalde, situat en un lloc elevat i a un extrem de la Muntanya de Montjuïc. Es pot arribar fins a ell caminant, amb autobús o des del lloc on s’atura el Funicular de Montjuïc.

I finalment, una de les visites més impressionants és el Mirador del Castell de Montjuïc; es tracta d’un elevat lloc de la Muntanya de Montjuïc, des d’on es pot gaudir d’una impressionant vista panoràmica de la ciutat de Barcelona. Des d’allà es poden prendre espectaculars fotografies i vídeos com a record de la visita a la Muntanya i Parc de Montjuïc.