La Sagrada Família és un dels llocs imprescindibles que cal conèixer quan es visita la ciutat de Barcelona. L’obra per excel·lència de Gaudí encara no ha acabat de construir-se, però això no ha impedit que es converteixi en tot un símbol de la ciutat. Milions de persones s’acosten cada any al monument que defineix el skyline de Barcelona, ​​de manera que a continuació deixem alguns consells per visitar la Sagrada Família.

Compra les entrades amb anel·lació

Pots fer-ho a les taquilles de la pròpia basílica o a través d’Internet. Hauràs de triar el dia i la franja horària en què vulguis visitar el temple, així que l’antelació amb que compris les teves entrades determinarà una major o menor disponibilitat horària. Si viatges a Barcelona per un temps limitat, el millor és que facis la teva compra per Internet i evitis el risc de quedar-te sense entrada fent la compra a taquilla.

Evita les hores d’aglomeracions turístiques

Les millors hores per visitar el temple són sempre les primeres i les últimes, ja que les hores centrals del dia són les que més turistes s’aglomeren. És important saber que la franja horària de l’entrada no limita mai el temps de permanència en el temple, de manera que, si la teva intenció és recrear-te admirant tots i cadascun dels detalls que decoren la basílica, el millor és que optis per la primera franja de visites.

Pots dedicar aquestes primeres hores per conèixer-la per dins i després rematar la visita dedicant-li tot el temps que necessitis per descobrir les seves imponents façanes.

Utilitza el transport públic per arribar a la Basílica

Si vols evitar l’angoixant trànsit de la ciutat de Barcelona i, sobretot, el moment d’haver de buscar aparcament, el millor és anar en transport públic. L’estació de metro “Sagrada Família” està just al costat de la basílica i té correspondència amb les línies 2 i 5 (la lila i la blava), així que no hi ha excuses per deixar de banda el turisme sostenible.

No oblidis que…

Per molt turística que pugui ser la Sagrada Família, en cap moment es pot perdre de vista que és un monument de naturalesa religiosa i que, per tant, l’has de visitar des del respecte que els temples es mereixen. Això vol dir que és convenient tenir cura de la vestimenta i, sobretot, guardar silenci durant la visita. El soroll de les obres i les grues evitarà en tot cas que el silenci de l’interior sigui sepulcral.

Un últim consell

Bona part de la màgia de la Sagrada Família està en els colors de les seves infinites vidrieres. Si tens ocasió de comprovar el temps que farà el dia de la teva visita, tria un assolellat. Si d’altra banda ja tens entrades i la antelació no t’ha permès comprovar la informació meteorològica, no et preocupis. La Sagrada Família meravella a tothom independentment del temps que faci.